Over de initiatiefnemers

Het team

Wie zit er achter de Huurdakrevolutie?

Het idee voor de Huurdakrevolutie werd geboren tijdens een brainstormsessie in 2017 met Roebyem Anders van zonnepanelenleverancier Sungevity, Philip Blaauw van gebouwverduurzamer INNAX en Marjan Minnesma van Urgenda. Samen hebben ze uniek overzicht over de markt voor zonnestroom op huurhuizen. En zo zagen ze ook wat er ontbrak: een platform voor woningcorporaties om vrijuit ideeën en kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren.

 

Wij hebben als missie om alle gebouwen en woningen zodanig te verduurzamen dat deze zelfvoorzienend worden qua energie. Gebouwen waar je energie van krijgt. Hierbij staan gebruikerswensen, lagere kosten voor energie en onderhoud, lagere CO2-uitstoot, betere marktwaarde en ontzorging centraal.

Wij hebben een integrale visie op energie, techniek, duurzaamheid en veiligheid. Wij leveren bijvoorbeeld ontzorging op het gebied van energie opwekking via zonne-coöperaties en verduurzaming van blokverwarming. De lagere uitstoot en exploitatiekosten die hierdoor ontstaan, dragen bij aan verschillende maatschappelijke doelstellingen en een positief imago.

 

Gedreven door onze missie om de Rooftop Revolution te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen is Sungevity International sinds 2012 actief in Europa. Het bedrijf begon haar activiteiten in Nederland, heeft inmiddels duizenden zonne-installaties in Europa geïnstalleerd en telt 90 medewerkers.

Sungevity streeft ernaar de meest recente technologieën in te zetten, toegespitst op de behoefte van de klant. Dankzij haar geavanceerde software kan Sungevity International op afstand installaties op maat ontwerpen. Op deze manier kan Sungevity International de stroomopbrengst vooraf nauwkeurig berekenen en kunnen klanten ook zelf hun installatie online monitoren.