Over de Huurdakrevolutie

De Huurdakrevolutie

De Huurdakrevolutie is een initiatief van gebouwverduurzamer INNAX en zonnepanelenleverancier Sungevity. Beide partijen maken zich al jaren sterk voor de verduurzaming van de woningsector, en hebben de krachten gebundeld om de huursector daarbij een handje te helpen. Alhoewel zonnestroom bij particulieren de laatste jaren een grote vlucht heeft genomen, blijven huurwoningen in bezit van woningcorporaties ver achter. Slechts 2% van deze woningen zijn van zonne-energie voorzien. Ontzettend jammer, want bij de 1.7 miljoen andere geschikte huurwoningen blijft het zonnepotentieel onbenut.

Inhaalslag van de huursector

Gedreven door duurzame ambities, kansen om de woonlasten van huurders te verlagen en scherpe prijsdalingen voor zonnepanelen, maakt de huursector zich op voor een inhaalslag. Stichting Huurdakrevolutie probeert deze inhaalslag te faciliteren door het bieden van kennis, inkoopkracht en goedkope financiering.

Wat kan de Huurdakrevolutie voor u doen?

Ten eerste worden woningcorporaties ondersteund bij het behalen van de laagste financierings- en inkoopkosten. Ze kunnen zonnesystemen tot de volle 100% en tegen maatschappelijke rente financieren via het Huurdakrevolutiefonds. Ook door collectieve inkoopkracht kunnen prijskortingen tot wel vijftien procent oplopen.

Het tweede front is hulp bij de opzet van een juridische constructie die optimaal gebruikmaakt van fiscale voordelen. Een voorbeeld hiervan is de postcoderoosregeling. Hierbij komt een groot dak vol te liggen met zonnepanelen. Een energiecoöperatie beheert dan het zonnesysteem en coöperatieleden krijgen vijftien jaar lang fiscaal voordeel. Dit is een mooi alternatief voor huurders die zelf geen panelen kunnen installeren. Het is echter een taai traject waar veel woningcoöperaties voor terugschrikken. De Huurdakrevolutie kan de corporaties hierbij helpen omdat zij vaker met dit bijltje heeft gehakt en nu opschaalt naar een gestandaardiseerde opzet en afhandeling.

Een derde pijler van de Huurdakrevolutie is het enthousiasmeren van de huurders voor zonnepanelen. Het is ontzettend belangrijk dat de huurders zelf ook overtuigd zijn van de baten van zonne-energie. Door schade en schande heeft de Huurdakrevolutie ontdekt dat huurders op de juiste toon moeten worden aangesproken. De informatie die wordt gegeven moet dan ook een realistisch en helder beeld geven van het project. Het gaat namelijk uiteindelijk om keiharde euro’s die een huurder per maand kan besparen.

Gratis dakscan

Tot slot biedt de Huurdakrevolutie de corporaties technische en administratieve ondersteuning. Dit gaat van ontwerp tot en met monitoring van de zonnepanelensystemen. Het begint met een gratis dakscan die exact berekent hoeveel zonnestroom realistisch gezien op de huurdaken opgewekt kan worden. “Het is tevens ook het referentiecijfer waar je ons altijd op kunt afrekenen, mocht het toch tegenvallen”, garandeert Roebyem Anders van Sungevity.

Het team

Wie zit er achter de Huurdakrevolutie?

De Huurdakrevolutie is opgericht door gebouwverduurzamer Innax en zonnepanelenspecialist Sungevity. Samen hebben zij de expertise om complexe projecten voortvarend te laten verlopen.

Innax

Wij hebben als missie om alle gebouwen en woningen zodanig te verduurzamen dat deze zelfvoorzienend worden qua energie. Gebouwen waar je energie van krijgt. Hierbij staan gebruikerswensen, lagere kosten voor energie en o nderhoud, lagere CO2-uitstoot, betere marktwaarde en ontzorging centraal.
Wij hebben een integrale visie op energie, techniek, duurzaamheid en veiligheid. Deze stelt ons in staat om te zorgen voor een comfortabele, gezonde en goedkopere werk- en leefomgeving. Wij onttrekken energie uit duurzame energiebronnen, waardoor opdrachtgevers geheel of gedeeltelijk onafhankelijk worden van het energienet. De lagere uitstoot en exploitatiekosten die hierdoor ontstaan, dragen bij aan verschillende maatschappelijke doelstellingen en een positief imago.

Telefoonnummer en email
T +31 (0)88-55 33 000
F +31 (0)88-55 33 900
E info@innax.nl

Bezoekadres
Plesmanstraat 62
3905 KZ Veenendaal

Postadres
Postbus 445
3900 AK VEENENDAAL

KvK-nummer: 030197150 | BTW-nummer: NL809366149B15

 

Sungevity Zonnepanelen

Gedreven door onze missie om de Rooftop Revolution te versnellen en alle daken vol met zonnepanelen te leggen is Sungevity International sinds 2012 actief in Europa. Het bedrijf begon haar activiteiten in Nederland, heeft inmiddels duizenden zonne-installaties in Europa geïnstalleerd en telt 90 medewerkers. Sungevity streeft ernaar de meest recente technologieën in te zetten, toegespitst op de behoefte van de klant. Dankzij haar geavanceerde software kan Sungevity International op afstand installaties op maat ontwerpen. Op deze manier kan Sungevity International de stroomopbrengst vooraf nauwkeurig berekenen en kunnen klanten ook zelf hun installatie online monitoren.

Telefoonnummer en email
T +31 (0) 208080854
E info@sungevity.nl

Bezoekadres
Gedempt Hamerkaanl 189
1021 KP Amsterdam

KvK-nummer: 52977110 | BTW-nummer: NL850692830.B01