Omroep Flevoland: Voordeel van zonnepanelen voor alle Zeewoldenaren

Posted on Posted in nieuws

Zeewolde 31 augustus 2017 Alle Zeewoldenaren kunnen op termijn lid worden van ZeewoldeZon om op die manier te profiteren van een belastingvoordeel op zonnepanelen. ZeewoldeZon stelt daken beschikbaar voor mensen die geen dak voor panelen hebben. De vereniging wil in eerste instantie duizend stuks plaatsen om zo 120 huishoudens van stroom te voorzien. Zeewoldenaren die meedoen kunnen op jaarbasis zo’n 80 euro op hun energierekening besparen.

Garantstelling
De gemeente vindt het een goed plan en wil garant staan voor maximaal 200.000 euro voor de aankoop van de zonnepanelen. Door de gemeentelijke garantstelling is het gemakkelijker om de panelen aan te kopen. Op deze wijze hoeven de deelnemers ze niet eerst zelf voor te schieten.

De coöperatieve vereniging ZeewoldeZon werd in januari opgericht door woningcorporatie Woonpalet, de lokale energieleverancier LEON Zeewolde en de vereniging van duurzaamheidsinitiatieven Zeenergie.

Daken van Woonpalet
Woonpalet stelt kosteloos haar daken beschikbaar voor de zonnepanelen. Daarom wordt de stroom van ZeewoldeZon met voorrang beschikbaar gesteld aan huurders van Woonpalet. De vereniging heeft al zo’n 70 leden. Er is nog plaats voor 50.

De eerste serie zonnepanelen is al gelegd op Woonpalets appartementencomplex Beaufort aan de Cumulus. In september wordt een tweede serie zonnepanelen geplaatst op appartementencomplex Boomkleverhof en Boomkleverveste.

 

Bron: Omroep Flevoland

Leave a Reply