Achterhoek FM: Energiezuinige huurwoningen Viverion leveren huurders besparing op

Posted on Posted in nieuws

Tijdens het onderhoud aan haar woningen voert Viverion ook energiebesparende maatregelen door. Onderzoek naar het energieverbruik voor en na de doorvoering van de maatregelen laat goede resultaten zien.

Energiebesparende maatregelen
Viverion voert de komende jaren bij haar woningen een combinatie uit van onderhoud en energiebesparende maatregelen. De energiebesparende maatregelen zijn: dak-, spouw en vloerisolatie, het vervangen naar dubbel (HR++) glas en het plaatsen van 8 zonnepanelen waar dat kan. Energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat de woningen gaan voldoen aan de toekomstige eisen voor energiezuinigheid.

Besparing
Alle maatregelen verbeteren het wooncomfort én leveren de huurder ook nog eens een besparing op de rekening voor gas en elektra. Van een aantal eerder afgeronde projecten van Viverion zijn inmiddels gegevens bekend van het energieverbruik voor en na de verduurzaming van de woningen. Deze gegevens laten gemiddeld per woning een besparing zien van €27,50 tot €41 per maand op de gas- en elektrarekening. De besparingen die worden gehaald, zijn afhankelijk van de huishoudsamenstelling, de oude energie-index en het stookgedrag van de bewoners. Voor de energiebesparende maatregelen betalen huurders een beperkt bedrag.

Viverion concludeert uit de cijfers op de goede weg te zijn met de verduurzaming van de huurwoningen.

Bron: Achterhoek FM

Leave a Reply