De Stentor: Zonnepanelen op meer huurwoningen in Lochem

Posted on Posted in nieuws

Meer huurwoningen in de gemeente Lochem kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Initiatiefnemers krijgen daarvoor extra geld.

Energiecoöperatie Lochem Energie kan rekenen op een lening van nogmaals 25.000 euro, nadat eerder al eenzelfde bedrag beschikbaar was gesteld. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Lagere lasten
Lochem Energie plaatst sinds 2016 in samenwerking met woningcorporaties IJsseldal Wonen en Viverion zonnepanelen op huurwoningen die daarvoor geschikt zijn en waarvoor huurders zich hebben aangemeld. De huurder huurt de zonnepanelen van Lochem Energie. Het project moet het voor huurders mogelijk maken om hun energielasten te verlagen en tegelijkertijd een steentje bij te dragen aan het opwekken van duurzame energie.

In de eerste deel van het project zijn 85 woningen voorzien van zonnepanelen. Dat zijn er vijftien meer dan bij aanvang van het project was gedacht. Streven is nu om in ieder geval op nog 40 à 50 huurwoningen zonnepanelen te leggen. Per woningen worden zes tot acht zonnepanelen geplaatst.

Bron: De Stentor

Leave a Reply